2ème Colloque International Enseignement du Français Parlé

İlki 2016 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fransızca Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği'nin ortaklığı ile İstanbul Üniversitesi'nde  düzenlenen “Konuşma Dili Olarak Fransızcanın Öğretimi” başlıklı uluslararası kolokyumun ikincisi  24-25 Ekim 2019 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Marmara Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği Ana Bilim Dalları, İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği ve Rouen Normandie Üniversitesi ile birlikte Fransa'nın Rouen şehrinde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğe Türkiye, Fransa, Belçika, Tunus, Kanada, İspanya, Cezayir, Fas, İsviçre, İtalya olmak üzere 10 farklı ülkeden çok sayıda akademisyen, araştırmacı ve Fransızca öğretmeni katılmıştır. Türkiye’yi temsilen katılan kurumlar arasında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Marmara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Paris Yunus Emre Enstitüsü, SEV Amerikan Koleji ve İstanbul Fransızca Öğretmenler Derneği yer almaktadır. Uluslararası kolokyumun konusu “Konuşma Dili Olarak Fransızcanın Öğretimi” konulu uluslararası 45 bildiri sunulmuş ve nu kapsamda öğretmen adaylarının eğitimi, yeni yaklaşımlar, dil politikaları, kültürlerarası etkileşim, çok dillilik, çok kültürlülük, dil yetilerinin geliştirilmesi, ana dili ve yabancı dil olarak Fransızca öğretimi, dil öğretiminde eğitim teknolojilerinin kullanımı gibi pek çok konu ele alınmış ve tartışılmıştır. Organizasyon Komitesinde ev sahibi olarak Doç. Dr. Christel TRONCY, Prof. Dr. Mehmet Ali AKINCI, Prof. Dr. Foued LAROUSSI, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nur NACAR LOGIE, Dr. Öğr. Üyesi Alaskar ÖZPERÇİN, Dr. Meril NAKTAN, Marmara Üniversitesi’nden Doç. Dr. Füsun SARAÇ, Doç Dr. Yaprak Türkân YÜCELSİN TAŞ, Dr. Derya TORUÇ yer almışlardır.

Program: https://ciefp2019.sciencesconf.org/data/pages/CIEFP2_Programme_V5_PRESIDENCES_SEANCES_1.pdf

Bu sayfa French Language Teaching tarafından en son 28.04.2021 21:23:51 tarihinde güncellenmiştir.