Atatürk Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı'na Uluslararası Proje Kapsamında Ziyaret Gerçekleştirildi

Uluslararası proje kapsamında Atatürk Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı 16 Ekim 2020 Perşembe günü aşağıdaki öğretim üyelerini ağırlamıştır :

• Galatasaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Francis ROUSSEAUX,

• Galatasaray Üniversitesi Frankofoni Sorumlusu Doç. Dr. Françoise Le LIEVRE,

• Yıldız Teknik Üniversitesi Fransızca Mütercim Tercümanlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Sündüz ÖZTÜRK KASAR,

• İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necmettin Kamil SEVİL.

Dört üniversitenin farklı bölümlerinden katılım sağlanan toplantıda Fransızca Öğretimi ve mesleki öğretmen formasyonları başta olmak üzere 6 tema üzerinde durulmuştur. İlk olarak 4 üniversitenin de yer alacağı « uzaktan eğitimde etkileşim » teması üzerine uluslararası proje yapılmasına karar verilmiş olup çalışmalar başlatılmıştır.

Bunun yanı sıra hazırlık sınıfları ve ilgili fakülteler arasında daha yoğun işbirliği çağrısı yapılmıştır. Ayrıca yakın zamanda « Çevrimiçi ders nasıl hazırlanır ? » başlıklı çevrimiçi webinar yapılmasına karar verilmiş ve duyurusu yapılmıştır.

Bu sayfa French Language Teaching tarafından en son 16.10.2020 15:37:08 tarihinde güncellenmiştir.

Fransızca Öğretmenliği