Carrefour des Ateliers FLE

Küçük Prens Okulları, Marmara Üniversitesi, Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Fransızca Öğretmenleri Derneği’nin ortak olarak düzenlediği “Carrefour des Ateliers FLE” isimli etkinlik 1 Aralık 2018’de Küçük Prens Okullarının ev sahipliğinde gerçekleştirilmiştir. Etkinliğin teması "Pratiques innovantes de lecture-écriture dans l'apprentissage du français"dir.

Yabancı dil olarak Fransızca Öğretimine yönelik 5 farklı atölye yer almıştır:

1-      Lire et écrire sur des supports numériques

2-      Lire et écrire avec la tête, le cœur et le corps

3-      Lire et écrire grâce au jeux oraux

4-      La littérature de jeunesse : un tremplin vers la rencontre interculturelle

5-      Et si on portait pour un voyage découverte au find de la littérature jeunesse ?

SAJEV Başkanı Demir Kısakürek ve Eğitim Ataşesi Bruno Delvallée’nin açılış konuşmalarının ardından Franck Le Cars, “Erasmus +" ve Marie Gola ise “Florilège” projesi ve “Ecriv’EN” hakkında sunum yaptı.

Atölyelere Marmara Üniversitesi Fransız Dili Eğitimi Anabilim Dalından öğretim üyeleri/görevlileri ve öğretmen adayları katıldı. Ayrıca Sainte Pulcherie Fransız Lisesi, Saint Michel Fransız Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Tevfik Fikret Lisesi, Galatasaray Lisesi ve Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Boğaziçi Üniversitesi gibi birçok eğitim kurumundan da atölyelere katılım sağlanmıştır.

Ayrıntılar için tıklayınız.