"Les passeurs des mots" İsimli Atölye

Les passeurs des mots

Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı Les passeurs des mots isimli atölye kapsamında 30 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında Ana Bilim Dalımıza benzer bir atölye için daha önce de konuk olan Philippe Guinet’yi ağırlamıştır. Yabancı Dil Olarak Fransızca Öğretimi’nde teatralitenin kullanılması üzerine 1. Sınıfta öğrenim gören öğretmen adaylarına yönelik bir atölye düzenlenmiştir. Söz konusu atölye 5 gün ve 15 saat olarak planlanmış olup bu doğrultuda eğitimler 30 Ekim-4 Kasım 2022 tarihleri arasında 10.00-13.00 saatlerinde Atatürk Eğitim Fakültesi Ön Bina Atatürk Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilmiştir.

İlgili atölyede farklı türdeki eser ve metinlerden hareketle metin gelenekleri de göz önünde bulundurularak teatral metin okuma, sesin kullanımı, diyafram kullanımı, tonlama ve telaffuz gibi öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin mesleki hayattalarında somut olarak kullanacakları bir takım iletişim becerileri üzerine yoğun olarak çalışılmıştır. Bahsi geçen çalışmalar bireysel becerileri, sınıf içi grup çalışamaları ve sınıf içi ikili grup çalışmaları olmak üzere 3 farklı türde yürütülmüştür.

Etkinliğin son gününde Fransız Dili Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda görevli Dr. Öğr. Üyesi Betül ERTEK, Arş. Gör. Dr. Derya TORUÇ, Öğr. Gör. Mahacen VARLIK, Öğr. Gör. Toni PEZ'den oluşan dört öğretim elemanın jüri üyesi olduğu yarışmada öğrenciler ilk olarak iki grup halinde eserleri sergilemişler, ardından bireysel performans ve ikili performans gösterimi gerçekleştirilmiş ve yarışmanın sonuçları açıklanmıştır.

Çalışma esnasında ve sonunda öğretmen adaylarıyla yapılan görüşmeler neticesinde böyle bir atölyenin katılımcılara motivasyon sağladığı ve katılımcıların topluluk önünde hitap etme becerilerinin gelişmesine katkı sağladığı da iletilmiştir.

Bu sayfa French Language Teaching tarafından en son 09.01.2024 15:53:00 tarihinde güncellenmiştir.